ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά - Ένας αστυνομικός νεκρός και 4 τραυματίες

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2017, 23:53 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 01:46
Επίθεση κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά - Ένας αστυνομικός νεκρός και 4 τραυματίες
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε σε φυλάκιο της αστυνομίας κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου. 

Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά αγνώστων και ενώ βρισκόταν στο φυλάκιο της αστυνομίας  στην είσοδο της περιοχής του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού. 

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις οκτώ το βράδυ (21.00 ώρα Ελλάδος), ενώ οι πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση είναι ασαφείς, καθώς οι αιγυπτιακές αρχές μιλούν για ένοπλο επεισόδιο ενώ ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός σε επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, με αφορμή το περιστατικό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, το συμβάν να προήλθε τελικά από μία κατά λάθος εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας.

Άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη εντός της Αγίας Αικατερίνης, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι οι νεκροί αστυνομικοί είναι δύο, μια πληροφορία που εξίσου δεν έχει επιβεβαιωθεί.  

Ασφαλείς μοναχοί και προσκυνητές

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το ένοπλο επεισόδιο σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα Ιουστινιάνεια τείχη της πολυαιώνιας Μονής.

Την ίδια ώρα, η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με την αρχιεπίσκοπο και τους μοναχούς καθώς και με την αιγυπτιακή αστυνομία και παρακολουθεί από κοντά τη κατάσταση.

Η επίθεση έρχεται δέκα ημέρες μετά τα δύο βομβιστικά χτυπήματα σε αιγυπτιακές εκκλησίες χριστιανών κοπτών, την Κυριακή των Βαΐων, με 45 νεκρούς, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος