ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Μ. Σουλτς σε Τ. Ερντογαν: Δεν γονατίζω μπροστά σου

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2017, 18:59 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2017, 18:44
Μήνυμα Μ. Σουλτς σε Τ. Ερντογαν: Δεν γονατίζω μπροστά σου
Facebook Twitter Whatsapp

Αυστηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία, Μάρτιν Σούλτς, επικρίνοντας την πολιτική του .

Αυστηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία, Μάρτιν Σούλτς, επικρίνοντας την πολιτική του .

«Στην αρχή της πολιτικής σταδιοδρομίας του είχε θεωρηθεί μέγας μεταρρυθμιστής. Τώρα ακολουθεί έναν δρόμο που οδηγεί στην πλήρη απομόνωση της χώρας του» ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στην αρχισυντάκτρια της Deutsche Welle Ίνες Πολ και τον δημοσιογράφο Ταφάρ Αμπντούλ Καρίμ.

 Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε ότι Φυσικά (στην πολιτική μας απέναντι στον Ερντογάν) απαιτείται μία στάθμιση αγαθών: πόσο να προχωρήσει κανείς; Όμως από την πλευρά, πρέπει να θέσουμε και το αντίστροφο ερώτημα: πόσο να αφήσουμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει;» Σε κάθε περίπτωση ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επισημαίνει ότι «η Τουρκία είναι ένας στενός σύμμαχος και μία φίλη χώρα» για να υπενθυμίσει με νόημα ότι «σχεδόν οι μισοί Τούρκοι δεν στέκονται στο πλευρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έδειξε και το τελευταίο δημοψήφισμα».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και κυρίως για το, θεωρητικό έστω, ενδεχόμενο να ανακαλέσει η Άγκυρα τη συμφωνία μετά τις τελευταίες προστριβές με την ΕΕ, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προφανώς πιστεύει ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να φτάσει μέχρι το τέλος και να ακυρώσει μία επωφελή για όλους συμφωνία. «Δεν είμαι διατεθειμένος να γονατίσω μπροστά στον Ερντογάν, δεν μπορεί να υφιστάμεθα εκβιασμούς" δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Σουλτς. "Σας λέω όμως, ότι δεν θα φτάσει στο σημείο να χειριστεί τους πρόσφυγες ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής. Εάν έκανε κάτι τέτοιο, θα έχανε κάθε ίχνος αξιοπιστίας σε διεθνές επίπεδο».