ΔΙΕΘΝΗ

Τερέζα Μέι: Ισχύει η πρόσκληση προς τον Ντ. Τραμπ

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2017, 21:23 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017, 01:25
Τερέζα Μέι: Ισχύει η πρόσκληση προς τον Ντ. Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Ηρέμησαν τα πράγματα μεταξύ Τραμπ και Μέι

 

 

 

Μπορεί προ ημερών να «ψυχράνθηκαν» οι σχέσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ με αφορμή τα αιχμηρά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, ωστόσο η Τερέζα Μέι παρά την αρχική της ενόχληση διαβεβαίωσε ότι η πρόσκλησή της σε εκείνον για να επισκεφτεί την Βρετανία, ισχύει ακόμη.

«Η Αυτή Μεγαλειότης του απηύθυνε πρόσκληση και ο πρόεδρος την αποδέχθηκε. Απομένει να συμφωνήσουν στις ημερομηνίες και τον τρόπο οργάνωσης», δήλωσε η Τερέζα Μέι σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και μεταδόθηκε σήμερα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Τα πηγαίνω καλά με εκείνον. Και σίγουρα, όπως το γνωρίζετε, ο πρόεδρος Τραμπ τρέφει συναισθήματα στοργής προς τη Βρετανία. Όπως πολλοί Αμερικάνοι, έχουμε οικογενειακούς δεσμούς με τη Βρετανία και εργαζόμαστε πολύ καλά μαζί. Η Βετανία και οι ΗΠΑ διατηρούν πάντα μια ειδική σχέση και πάντα εργάστηκαν πολύ καλά μαζί» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η Μέι επανήλθε και στο θέμα των δηλώσεων του μεγιστάνα, μετά την επίθεση στο Λονδίνο, την ευθύνη της οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κι είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι.

«Πιστεύω ότι δεν προσφέρει καμία βοήθεια όταν κάποιος προβαίνει σε εικασίες σχετικά με μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη» υπογράμμισε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης..

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ στον απόηχο της επίθεσής στο μετρό του δυτικού Λονδίνου έγραψε με νόημα στο Twitter «Άλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Πρόκειται για άρρωστους και παράφρονες ανθρώπους που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της Σκότλαντ Γιαρντ» προκαλώντας την οργή της Τερέζα Μέι.