ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικές εικόνες: Καρέ - καρέ η σύλληψη υπόπτου για την επίθεση στο Parsons Green

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2017, 08:12 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017, 08:54
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για 21χρονο Σύρο πρόσφυγα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι βρετανικές αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια να ανακαλύψουν όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. 

Θυμίζουμε πως περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με χρονοδιακόπτη που είχε τοποθετηθεί εντός συρμού στο σταθμό Parsons Green στο νοτιοδυτικό Λονδίνο

Μετά την πρώτη σύλληψη ενός 18χρονου οι αρχές συνέλαβαν και ένα νεαρό, 21 ετών, έξω από κατάστημα. 

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφία που δημοσιεύει αποκλειστικά η Sun, φαίνεται ο Yahyah Farroukh την ώρα που πέφτει στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας. 

Ο ύποπτος τρομοκράτης περικυκλώθηκε από τέσσερις αστυνομικούς που τον έθεσαν υπό κράτηση ενώ τον ανάκριναν για την επίθεση στο σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Φωτογραφία: Ο Farroukh έμαθε αγγλικά στο κολλέγιο West Thames στο Hounslow

Πρόκειται για νεαρό πρόσφυγα με καταγωγή από τη Δαμασκό που ζούσε με ένα ζευγάρι ανάδοχων στο Λονδίνο. 

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη σύλληψη έξω από το «Aladdins Fried Chicken» στο Hounslow του δυτικού Λονδίνου είπε, σύμφωνα πάντα με τη Sun, ότι: «Ο τύπος είχε μόλις περάσει μπροστά από το μαγαζί όταν μία γυναίκα ήρθε τρέχοντας και το έριξε στο έδαφος». 

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει ύποπτο να μεταφέρει την πλαστική σακούλα με τον εκρηκτικό μηχανισμό

«Ήμασταν έτοιμοι (σ.σ. ο αυτόπτης μάρτυρας και η παρέα του) να το βοηθήσουμε αλλά τότε φώναξαν ότι είναι "μυστικοί (σ.σ. με πολιτικά ρούχα) αστυνομικοί", οπότε απομακρυνθήκαμε», πρόσθεσε. 

«Ο τύπος φώναζε. Τον έριξαν κάτω και έπεσε το τηλέφωνο του. Η τσάντα του είχε ένα ποτό και μία σοκολάτα (kit kat)».

Φωτογραφία: Ο ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό Parsons Green

Και συνεχίζει: «Οι αστυνομικοί φώναζαν για να πάρουν το τηλέφωνό του. Υποθέτω ότι είχε  σημαντικές πληροφορίες. Κάλεσαν ενισχύσεις και δύο ακόμα αστυνομικοί εμφανίστηκαν. Τον κρατούσαν κάτω και προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν».

Φωτογραφία: Η στιγμή που οι αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος τον ύποπτο