ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυκλώνας «Μαρία» έφθασε στο Πουέρτο Ρίκο

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 08:02 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 14:19
Facebook Twitter Whatsapp

Η Μαρία, ο δεύτερος κυκλώνας κατηγορίας 4 που πλήττει την Καραϊβική μέσα στον Σεπτέμβριο, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου στη Γουαδελούπη, έπληξε το Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ έφθασε στο Πουέρτο Ρίκο, αφού προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές στη μικροσκοπική Δομίνικα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαρία, ο δεύτερος κυκλώνας κατηγορίας 4 που πλήττει την Καραϊβική μέσα στον Σεπτέμβριο, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου στη Γουαδελούπη, έπληξε το Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ έφθασε στο Πουέρτο Ρίκο, αφού προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές στη μικροσκοπική Δομίνικα.

Το μάτι του κυκλώνα Μαρία, έφτασε σήμερα πάνω από το Πουέρτο Ρίκο συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Ο κυκλώνας Μαρία έπληξε τη Γιαμπουκόα στο νοτιοανατολικό τμήμα του Πουέρτο Ρίκο περίπου στις 06:15 (τοπική ώρα, 13:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το NHC, το οποίο πρόσθεσε ότι κατευθύνεται βορειοδυτικά με ταχύτητα 17 χιλιομέτρων την ώρα.

Το φαινόμενο αναμένεται να προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στις Παρθένες Νήσους, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι του NHC.

Στους 58 οι νεκροί στη Φλόριντα

Η περιοχή επλήγη πριν από λίγες ημέρες από τον κυκλώνα Ίρμα, μια από τις πιο σφοδρές καταιγίδες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό. Ο κυκλώνας Ίρμα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά μικρά νησιά, ανάμεσά τους στη Μπαρμπούντα, στα νησιά του Αγίου Θωμά και του Αγίου Ιωάννη των Παρθένων Νήσων. Προκάλεσε επίσης τεράστιες καταστροφές στην Κούβα και στη Φλόριντα. Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανήλθε σε τουλάχιστον 84 νεκρούς.

Στο Σεντ Κρουά, που δεν επλήγη από τον κυκλώνα Ίρμα την 6η Σεπτεμβρίου, ζουν περίπου 55.000 μόνιμοι κάτοικοι, περίπου οι μισοί από το σύνολο του πληθυσμού των Παρθένων Νήσων.

Ο κυκλώνας Μαρία θα περάσει από το Πουέρτο Ρίκο την Τετάρτη και βόρεια από τις βορειοανατολικές ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη, σύμφωνα με το NHC.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση του εάν ο κυκλώνας Μαρία θα πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ καθώς θα κινείται προς βορρά.