ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος: Ο Τ. Ερντογάν θέλει να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 19:13 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017, 20:18
Facebook Twitter Whatsapp

Την επιθυμία του η Τουρκία να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Την επιθυμία του η Τουρκία να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους εξέφρασε ο πρόεδρος της ,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα συνεδρίου στη Νέα Υόρκη.

Η δήλωση αυτή του προέδρου ήρθε στο πλαίσιο της ανάγκης που έχει η χώρα για περαιτέρω εξοπλισμό «Δεδομένου ότι τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, θα προσπαθήσω κι εγώ να αποκτήσω S-400 και ακόμα πιο ισχυρά. Αυτά είναι μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Υπάρχουν και βήματα που πρέπει να κάνουμε, επίσης, σχετικά με τους βαλλιστικούς πυραύλους» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Τούρκου προέδρου.

Ανακοίνωσε, δε, ότι θα έχει τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τον οποίο θα υποδεχθεί την Τρίτη στην Τουρκία. «Θα συζητήσουμε όλα όσα συμβαίνουν στη Συρία» είπε για τη συνάντηση αυτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την έκκληση του στους Κούρδους να μην προχωρήσουν στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους επαναλαμβάνοντας την απειλή του για λήψη μέτρων σε διαφορετική περίπτωση