ΔΙΕΘΝΗ

Τ. Μέι σε Ε.Ε: Σας δίνω τα 20 δισ. ευρώ για το Brexit μόνο αν...

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 20:36 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017, 23:11
Τ. Μέι σε Ε.Ε: Σας δίνω τα 20 δισ. ευρώ για το Brexit μόνο αν...
Facebook Twitter Whatsapp

Τα ρέστα της παίζει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός για την παραμονή της χώρας στην ενιαία αγορά

Ημέρα ανακοινώσεων η σημερινή για την πρωθυπουργόςτης Βρετανίας Τερέζα Μέι η οποία θα κάνει γνωστό ότι το Λονδίνο είναι πρόθυμο να καταβάλει 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους προϋπολογισμούς της κατά την μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, μόνο όμως αν η χώρα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά, μετέδωσε το BBC.

Η Μέι, που έχει αποδυναμωθεί αφότου απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, πρόκειται να εκφωνήσει αύριο στη Φλωρεντία μια ομιλία για τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας της με την ΕΕ. Νωρίτερα σήμερα ενημέρωσε τους κορυφαίους υπουργούς της για το περιεχόμενο αυτής της ομιλίας.

«Το ΗΒ είναι πρόθυμο να πληρώσει 20 δισεκ. ευρώ κατά τη μεταβατική περίοδο, μόνο όμως αν έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά και σε κάποιας μορφής τελωνειακή ένωση» έγραψε στο Twitter η Λόρα Κένσμπεργκ, πολιτική συντάκτρια του BBC, επικαλούμενη μια κυβερνητική πηγή.

Στο μεταξύ, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται, ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ, είπε σήμερα ότι απομένουν ακόμη "σημαντικές ασάφειες" και ζήτησε από τη Βρετανία να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το Brexit, από την επόμενη εβδομάδα.

«Λίγες ημέρες πριν από τον τέταρτο γύρο των διαπραγματεύσεων (...) αναρωτιέμαι γιατί, πέρα από την πρόοδο που έχει καταγραφεί σε ορισμένα σημεία, απομένουν ακόμη μεγάλες ασάφειες σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πρώτης φάσης» είπε ο Μπαρνιέ, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες ζητούν να υπάρξουν προτάσεις εκ μέρους του Λονδίνου ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών για το διαζύγιο.