ΔΙΕΘΝΗ

Χειροπέδες σε 24χρονο για σύνδεση με το τζιχαντιστικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 17:33 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 17:22
Χειροπέδες σε 24χρονο για σύνδεση με το τζιχαντιστικό χτύπημα στη Βαρκελώνη
Facebook Twitter Whatsapp
Η Αστυνομία ερευνά το ρόλο του νεαρού στην αγορά των πρώτων υλών που χρησιμοποίησε ο πυρήνας για να παρασκευάσει περίπου 100 κιλά της εκρηκτικής ουσίας TATP. Πρόκειται για το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στο Μάντσεστερ την τελευταία τριετία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη σύλληψη ενός ατόμου που συνδέεται με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που βρίσκεται πίσω από το αιματηρό χτύπημα στη Βαρκελώνη προχώρησαν οι αρχές της Καταλονίας.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Μαροκινό που κατοικεί στην Ισπανία.

Η Αστυνομία ερευνά το ρόλο του νεαρού στην αγορά των πρώτων υλών που χρησιμοποίησε ο πυρήνας για να παρασκευάσει περίπου 100 κιλά της εκρηκτικής ουσίας TATP. Πρόκειται για το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στο Μάντσεστερ την τελευταία τριετία.

Ο πυρήνας της Καταλονίας είχε επίσης αποκτήσει περίπου 120 φιάλες βουτανίου, τις οποίες είχε αποθηκεύσει σε ένα σπίτι στην κωμόπολη Αλκανάρ.

Το σπίτι-αποθήκη καταστράφηκε από έκρηξη στις 16 Αυγούστου, γεγονός που ανάγκασε τα μέλη του πυρήνα να χτυπήσουν με οχήματα στην Βαρκελώνη και την κοντινή κωμόπολη Καμπρίλς, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο πυρήνας σχεδίαζε πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιθέσεις, με εκρηκτικά, σε εμβληματικά σημεία της Βαρκελώνης.

Έξι από τα μέλη του πυρήνα σκοτώθηκαν από την Αστυνομία, δύο σκοτώθηκαν στην έκρηξη στην Αλκανάρ και τέσσερις συνελήφθησαν. Εξ αυτών οι δύο παραμένουν κρατούμενοι.