ΔΙΕΘΝΗ

Ισορροπία τρόμου: Αμερικανικά βομβαρδιστικά μια ανάσα από τις ακτές της Β. Κορέας!

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2017, 22:36 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2017, 22:14
Ισορροπία τρόμου: Αμερικανικά βομβαρδιστικά μια ανάσα από τις ακτές της Β. Κορέας!
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέχεια στην έκρυθμη κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έδωσε σήμερα, Σάββατο, η υπερπτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1 Lancer στη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανταλλαγής απειλών μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντ. Τραμπ αλλά και της πρόσφατης πυρηνικής δοκιμής της Β. Κορέας.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

Σημειώνεται ότι τα βομβαρδιστικά B-1 Lancer μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες και η εν λόγω κίνηση είναι ένα μήνυμα προς τον Κιμ αναφορικά με τις στρατιωτικές επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο Ντ. Τραμπ.

Λίγη ώρα μετά την υπερπτήση, ο ΥΠΕΞ της Β. Κορέας  Ρι Γιονγκ Χο επεσήμανε πως «είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Β. Κορέα ανακοίνωσε  ενδέχεται να προχωρήσει στη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα καταστρέψει την απομονωμένη χώρα.

Ο Κιμ δεν διευκρίνισε το είδος της δράσης που θα αναλάβει εναντίον των ΗΠΑ ή του Τραμπ, με τον οποίο ανταλλάσσει προσβολές τις τελευταίες εβδομάδες. Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη άμεση δήλωση του είδους αυτού από τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών του Κιμ, ο Ρι Γιονγκ Χο, δήλωσε σε τηλεοπτικά σχόλιά του πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια πρωτοφανούς κλίμακας δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ντ. Τραμπ: «Θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα»

Ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν «θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα», απάντησε από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είναι προφανώς ένας παράφρων που δεν τον νοιάζει να κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί ή να τον σκοτώνει, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter μια ημέρα αφού ανακοίνωσε πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.