ΔΙΕΘΝΗ

Β. Κορέα σε Ντ. Τραμπ: Μας κήρυξες πόλεμο… θα καταρρίψουμε αεροσκάφη των ΗΠΑ

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:07 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 21:55
Β. Κορέα σε Ντ. Τραμπ: Μας κήρυξες πόλεμο… θα καταρρίψουμε αεροσκάφη των ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στη Βόρεια Κορέα και ότι η Πιογνκγιάνγκ έχει δικαίωμα σε αντίποινα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα, με την Πιονγκγιάνγκ να προειδοποιεί σε αντίποινα. Αφορμή στάθηκε η επίδειξη δύναμης της Ουάσινγκτον με τις πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στη Βόρεια Κορέα και ότι η Πιογνκγιάνγκ έχει δικαίωμα σε αντίποινα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βορειοκορεατικής  διπλωματίας συμπεριλαμβανομένης και της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών, ακόμη και αν είναι εκτός του εναέριου χώρου της χώρας.

«Ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που πρώτα κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας. Από εκείνη τη στιγμή έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα, όπως το να καταρρίψουμε τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ακόμη και αν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο μας » δήλωσε ο  υπουργός Εξωτερικών.

Το τελεσίγραφο της Πιονγκγιάνγκ δεν έμεινε αναπάντητο από τις ΗΠΑ, με το Πεντάγωνο να διαμηνύει ότι θα παράσχει επιλογές στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.