ΔΙΕΘΝΗ

Β. Κορέα: «Μας κηρύξατε τον πόλεμο» – ΗΠΑ: «Παράλογοι ισχυρισμοί»

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 22:20 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2017, 06:11
Β. Κορέα: «Μας κηρύξατε τον πόλεμο» – ΗΠΑ: «Παράλογοι ισχυρισμοί»
Facebook Twitter Whatsapp

«Ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που πρώτα κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας. Από εκείνη τη στιγμή έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα, όπως το να καταρρίψουμε τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ακόμη και αν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο μας » δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζεται η λεκτική και στρατιωτική ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, καθώς χτες, Δευτέρα η Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ αντήλλαξαν εκ νέου απειλές πολέμου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στη Βόρεια Κορέα και ότι η Πιογνκγιάνγκ έχει δικαίωμα σε αντίποινα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βορειοκορεατικής  διπλωματίας συμπεριλαμβανομένης και της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών, ακόμη και αν είναι εκτός του εναέριου χώρου της χώρας.

«Ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που πρώτα κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας. Από εκείνη τη στιγμή έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα, όπως το να καταρρίψουμε τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ακόμη και αν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο μας » δήλωσε ο  υπουργός Εξωτερικών.

Το τελεσίγραφο της Πιονγκγιάνγκ δεν έμεινε αναπάντητο από τις ΗΠΑ, με το Πεντάγωνο να διαμηνύει ότι θα παράσχει επιλογές στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.

ΗΠΑ: Παράλογοι οι ισχυρισμοί της Β. Κορέας

Την ίδια ώρα  ο Λευκός Οίκος τόνισε μέσω της εκπροσώπου του Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «παράλογους ισχυρισμούς».

Ωστόσο, το Πεντάγωνο ανέφερε πως «αν  η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες, ξέρετε, θα φροντίσουμε να παράσχουμε επιλογές στον πρόεδρο για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα». Από την μεριά του το Πεντάγωνο σήκωσε το «γάντι», ανακοινώνοντας ότι θα παράσχει επιλογές στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.