ΔΙΕΘΝΗ

Ύβρεις δίχως τέλος από την Βόρεια Κορέα στον Ντ. Τραμπ

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 17:43 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 20:26
Ύβρεις δίχως τέλος από την Βόρεια Κορέα στον Ντ. Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος Αμερικανού φοιτητή ο οποίος κρατήθηκε όμηρος από την Βόρεια Κορέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα με αφορμή αυτή την φορά τα βασανιστήρια ενός Αμερικανού φοιτητή ο οποίος κρατήθηκε όμηρος από την Πιονγκγιάνγκ και όταν τελικά επαναπατρίστηκε άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας με «σκληρά λόγια» μέσω Twitter για το αντίπαλο δέος του, κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ γράφοντας ότι βασάνισε πέρα από κάθε φαντασία τον νεαρό 22χρονο άνδρα στη διάρκεια της κράτησής του.

Το σχόλιο αυτό του Αμερικανού προέδρου δεν έμεινε αναπάντητο από την Βόρεια Κορέα που έσπευσε να «στολίσει» τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τρελό γέρο». Ειδικότερα, ο βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε «Ο Τραμπ και η συμμορία του, με την προπαγάνδα τους κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, εκμεταλλεύονται για άλλη μια φορά τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ» για να συνεχίζει λέγοντας ότι Οι Ηνωμένες Πολιτείες «φθάνουν μέχρι του σημείου να χρησιμοποιήσουν έναν νεκρό άνθρωπο για την εκστρατεία συνωμοσίας τους προκειμένου να τροφοδοτήσουν τη διεθνή πίεση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», προσθέτει το υπουργείο.

Επίσης πρόσθεσε ότι «Το γεγονός πως ο τρελός γέρος Τραμπ και ο συρφετός του διαβάλουν την ιερή αξιοπρέπεια της ανώτατης ηγεσίας μας χρησιμοποιώντας κίβδηλα δεδομένα (...) ενισχύει το αυξανόμενο μίσος του στρατού μας και του λαού μας απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη βούλησή μας να ανταποδώσουμε με ενισχυμένο τρόπο»,