ΔΙΕΘΝΗ

«Νεκρανάσταση» του ηγέτη του Ι.Κ – Εμφανίστηκε μέσω ηχητικού μηνύματος

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 20:17 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 21:06
«Νεκρανάσταση» του ηγέτη του Ι.Κ – Εμφανίστηκε μέσω ηχητικού μηνύματος
Facebook Twitter Whatsapp

Στο ηχητικό μήνυμα διάρκειας 46 λεπτών  ο Μπαγκντάντι καλεί σε νέες αιματηρές επιθέσεις κατά των «απίστων» στις χώρες της Δύσης

Τι και αν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι θεωρούνταν νεκρός εδώ και ένα χρόνο, ο ίδιος έκανε την επανεμφάνισή του μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος το οποίο  δημοσιοποιήσε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ένα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας που έχει υπό τον έλεγχο της.

Στο ηχητικό μήνυμα διάρκειας 46 λεπτών ο Μπαγκντάντι καλεί σε νέες αιματηρές επιθέσεις κατά των «απίστων» στις χώρες της Δύσης, όπως το 2016 είχε καλέσει τους μαχητές του να πολεμήσουν τους «απίστους» που ετοιμάζονταν να εισβάλουν στη Μοσούλη, «κάνοντας το αίμα τους να τρέχει σαν ποτάμι».

Πάντως το επίμαχο μήνυμα δεν αποτελεί ένδειξη ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται εν ζωή, καθώς η ημερομηνία του δεν είναι ξεκάθαρη. Μολαταύτα, η φωνή που αποδίδεται στον αυτοαποκαλούμενο «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται σε τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως η κρίση στην κορεατική χερσόνησο και οι απειλές του βορειοκορεατικού καθεστώτος προς τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, πιθανώς για να τονιστεί ότι το μήνυμα ηχογραφήθηκε πρόσφατα.