ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» από τoν Κιμ Γιονγκ Ουν σε δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2017, 09:33 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2017, 13:16
«Όχι» από τoν Κιμ Γιονγκ Ουν σε δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν επιθυμεί σχέσεις με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα παρά τις ελπίδες του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Φρούδες» αποδείχθηκαν οι ελπίδες των ΗΠΑ για διαύλους επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα. 

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ ότι έχουν ανοίξει γραμμές επικοινωνίας με τη Πιονγκ Γιανγκ, η εκπρόσωπος του Στειτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε οτι «δεν υπήρχε ενδιαφέρον για συνομιλίες με τις ΗΠΑ». 

«Οι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση», αναφέρει σε ανακοίνωση η Χέδερ Νάουερτ, υπενθυμίζοντας παράλληλα την ύπαρξη «πολλών διαύλων για να επικοινωνούμε με επισήμους στους κόλπους του βορειοκορεατικού καθεστώτος», στους οποίους αναφέρθηκε σήμερα στο Πεκίνο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο αμερικανός υπουργός είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως οι ΗΠΑ «βολιδοσκοπούν» τη βούληση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-Ουν να αρχίσει συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

«Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν είμαστε σε πλήρες σκοτάδι, έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ», είχε διαβεβαιώσει ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Ουάσινγκτον διαβεβαιώνει τώρα πως αυτή η απόπειρα διαλόγου έμεινε χωρίς απάντηση, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν έχουν εμπλακεί σε μια βίαιη φραστική κλιμάκωση.

Λίγο πριν από τις δηλώσεις του Ρεξ Τίλερσον, ένας κρατικός βορειοκορεατικός οργανισμός αρμόδιος για την εξωτερική προπαγάνδα διατύπωσε σήμερα νέες ύβρεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «γέρο ψυχοπαθή» σε «αποστολή αυτοκτονίας για να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή που θα μετατρέψει την Αμερική σε ωκεανό από φλόγες».