ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στη Μασσαλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2017, 16:13 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2017, 17:51
Facebook Twitter Whatsapp

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών και ο δράστης - Φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τρόμος επιστρέφει στη Γαλλία μετά τη νέα επίθεση που σημειώθηκε αυτή τη φορά στην πόλη της Μασσαλίας

Συγκεκριμένα με τα έως τώρα δεδομένα τουλάχιστον δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στον σταθμό Saint Charles του ηλεκτρικού στην πόλη της Μασσαλίας, στην Γαλλία, μετά από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι.

Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αρχές και ένα ακόμα άτομο ενώ το αστυνομική πηγή μεταδίδει πως υπάρχει και ένας σοβαρά τραυματισμένος. 

Oι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας αντιμετώπισαν άμεσα την επίθεση, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τον δράστη.

Ο άντρας που έκανε την επίθεση με μαχαίρι φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος» χωρίς για την ώρα να επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. 
Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας μεταβαίνει στο σημείο. 

Η αστυνομία έδωσε διαταγή για την άμεση εκκένωση του σταθμού, καθώς υπάρχει ο φόβος να εκδηλωθούν παρόμοιες επιθέσεις καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν δράστης λειτουργούσε μόνος ή αν είχε συνεργάτες. 

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Μέχρι 30 ετών ο δράστης

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι που έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μασαλίας, πυροβολήθηκε θανάσιμα από Γάλλους στρατιώτες, ενώ εκτιμάται ότι ήταν ηλικίας 25-30 ετών.

Ο δράστης της επίθεσης δεν είχε μαζί του έγγραφα που ν’ αποδεικνύουν την ταυτότητά του. Έτσι, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία ταυτοποίησης του.

Η διεύθυνση σιδηροδρόμων στην Μασαλία συνιστά σε όσους προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν σήμερα προς κι από την Μασαλία, να το αναβάλλουν.