ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ισόβια σε 34 στρατιωτικούς για απόπειρα δολοφονίας του Τ. Ερντογάν

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 16:04 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 16:04
Τουρκία: Ισόβια σε 34 στρατιωτικούς για απόπειρα δολοφονίας του Τ. Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp

Κρίθηκαν ένοχοι για όλα όσα είχαν γίνει τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Ισόβια σε 34 από τους 40 στρατιωτικούς που κατηγορούνταν για απόπειρα δολοφονίας του Τ. Ερντογάν επέβαλε σήμερα το δικαστήριο της χώρας. 

Συγκεκριμένα, τουρκικό δικαστήριο άρχισε σήμερα να ανακοινώνει τις ετυμηγορίες στη δίκη περίπου 40 στρατιωτικών, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος και οι πρώτοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων.

Ο δικαστής ανέγνωσε τις ετυμηγορίες για την ενοχή των πρώτων κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται στο δικαστήριο της Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία. 

Μάλιστα, η Μούγλα βρίσκεται κοντά στο πολυτελές θέρετρο όπου ο Ερντογάν και η οικογένειά του διέφυγαν από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Η δίκη, η οποία άρχισε τον Φεβρουάριο, εντάσσεται στη σαρωτική καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος και είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σχετική υπόθεση που φθάνει στο στάδιο της ετυμηγορίας.

Περισσότεροι από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, όταν πραξικοπηματίες με άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο και αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.