ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός στις ΗΠΑ: O Ρ. Τίλερσον είπε ηλίθιο τον Ντ. Τραμπ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 22:06 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 22:54
Χαμός στις ΗΠΑ: O Ρ. Τίλερσον είπε ηλίθιο τον Ντ. Τραμπ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ το περασμένο καλοκαίρι λίγο πριν από το τέλος συνάντησης στο Πεντάγωνο αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Τραμπ λόγω των διαφορών τους σε διάφορα θέματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στις ΗΠΑ με αφορμή τον χαρακτηρισμό που απέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στον πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το NBC News, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ το περασμένο καλοκαίρι λίγο πριν από το τέλος συνάντησης στο Πεντάγωνο αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Τραμπ λόγω των διαφορών τους σε διάφορα θέματα, ενώ μάλιστα λέγεται ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας λίγες ημέρες μετά την θυελλώδη αυτή συνεδρίαση, η οποία έγινε την 20η Ιουλίου προκειμένου να του ζητήσει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την άλλη υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους γλώσσα.

«Ο υπουργός δεν χρησιμοποίησε αυτού του είδους τη γλώσσα για να μιλήσει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ», δήλωσε η Χέδερ Ναουέρτ σε μια συνέντευξη Τύπου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τίλερσον παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να διαψεύσει ρεπορτάζ που πρόβαλε το NBC News, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Τραμπ, λίγο πριν από το τέλος μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι και απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο εξαιτίας των βαθιών διαφορών με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Εντούτοις, δεν διέψευσε ξεκάθαρα ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό.«Δεν χρησιμοποιεί τη γλώσσα αυτή για να μιλήσει για τον οποιοδήποτε», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι Τίλερσον συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και «όλα ήταν καλά».