ΔΙΕΘΝΗ

Λας Βέγκας: Το χρονικό του τρόμου - Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τον τόπο του μακελειού

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 08:16 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 10:42
Facebook Twitter Whatsapp

Xρονολογική καταγραφή των γεγονότων που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες εικόνες που συγκλονίζουν βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το μακελειό σε συναυλία στο Λας Βέγκας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 59 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 527. Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε και το χρονικό του τρόμου, όπως αυτό καταγράφηκε από την αστυνομία.

Όπως φαίνεται στα νέα ντοκουμέντα, στον χώρο όπου το βράδυ της Κυριακής περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διασκέδαζαν υπό τους ήχους country μουσικής, κείτονται άψυχα κορμιά πεσμένα στο έδαφος, ανάμεσα σε μπουκάλια μπύρας, καουμπόικα καπέλα και παπούτσια.

Εν τω μεταξύ, νέα βίντεο έρχονται στο φως και δείχνουν τη στιγμή που ο μακελάρης ανοίγει πυρ και θερίζει ζωές αδιακρίτως.

Το χρονικό του τρόμου

Το βράδυ της Κυριακής, ο Στίβεν Πάντοκ άνοιξε πυρ και συνέχισε να ρίχνει επί δέκα λεπτά εναντίον του κοινού σε μια συναυλία κάντρι στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας 59 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους περίπου 527 από τη σουίτα δύο δωματίων που είχε νοικιάσει στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι.

Ακολουθεί μια χρονολογική καταγραφή των γεγονότων που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία για την πιο πολύνεκρη επίθεση με τη χρήση όπλων στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία.

  • 22:05. Ο Στίβεν Πάντοκ ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους.
  • 22:12. Δύο αστυνομικοί φθάνουν στον 31ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι και αναφέρουν μέσω ασυρμάτου ότι τα πυρά προέρχονται από τον όροφο ακριβώς από πάνω τους.
  • 22:15. Τελευταίοι πυροβολισμοί.
  • 22:17. Οι δύο αστυνομικοί φθάνουν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου.
  • 22:18. Ένας φύλακας λέει στους αστυνομικούς ότι τραυματίστηκε από σφαίρες και δίνει πληροφορίες στους αστυνομικούς για το σημείο όπου βρίσκεται ο δράστης. Πάνω από 200 σφαίρες εβλήθησαν από το δωμάτιο.
  • 22:26-22:30. Οκτώ ακόμη αστυνομικοί φθάνουν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου. Αρχίζουν να εισβάλουν από δωμάτιο σε δωμάτιο για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν ένοπλοι ή τραυματίες.
  • 23:20. Οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας εκρηκτικά παραβιάζουν την πόρτα του δωματίου του Πάντοκ. Τον βρίσκουν να κείτεται στο δάπεδο. Η πόρτα του δεύτερου δωματίου της σουίτας είναι κλειδωμένη.
  • 23:27. Οι αστυνομικοί παραβιάζουν τη δεύτερη πόρτα. Διαπιστώνουν ότι δεν βρίσκεται κανείς άλλος μέσα στη σουίτα.