ΔΙΕΘΝΗ

Εξελίξεις στην Ισπανία: Ακυρώθηκε η συνεδρίαση της καταλανικής Βουλής την Δευτέρα

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 16:58 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 16:49
Εξελίξεις στην Ισπανία: Ακυρώθηκε η συνεδρίαση της καταλανικής Βουλής την Δευτέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα ανακηρυσσόταν η ανεξαρτησία της Καταλονίας όπως είχε ενημερώσει πηγή από τους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην Ισπανία σε ότι αφορά την ανεξαρτησία της Καταλονίας, με την νεότερη εξέλιξη να κάνει λόγο για ακύρωση της συνεδρίασης της  της καταλανικής Βουλής την Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση θα ανακηρυσσόταν η ανεξαρτησία της Καταλονίας όπως είχε ενημερώσει πηγή από τους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σε συνάρτηση με το πώς θα εξελιχθεί η συνεδρίαση, η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ενδέχεται να γίνει» εκείνη τη στιγμή, επισήμανε αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί και ενώ το μπρα-ντε-φερ μεταξύ Καταλονίας και κεντρικής κυβέρνησης έχει βυθίσει την Ισπανία σε μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις των τελευταίων 40 ετών.

Σήμερα, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε τον Κάρλες Πουτζεμόντ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία «για να αποφύγει μεγαλύτερα κακά».
Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο Ραχόι δήλωσε πως η λύση στην καταλανική κρίση είναι μια ταχεία επιστροφή στη νομιμότητα και «μια δήλωση το συντομότερο δυνατόν ότι δεν θα υπάρξει μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας, επειδή έτσι θα αποφεύγονταν επίσης μεγαλύτερα κακά», δήλωσε ο Ραχόι χωρίς να επεκταθεί.