ΔΙΕΘΝΗ

Banco de Sabadell: Φεύγει από την Καταλονία η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 23:23 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 23:17
Banco de Sabadell: Φεύγει από την Καταλονία η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας
Facebook Twitter Whatsapp

Η απόφαση της Banco de Sabadell ,πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία ,έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στην περιοχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απόφασή της να απομακρύνει την εταιρική της βάσης από την Καταλονία ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell.

Η απόφαση της Banco de Sabadell – πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στην περιοχή, καθώς το καταλανικό κοινοβούλιο εξετάζει να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Η απόφαση της Banco de Sabadell ήρθε μετά από τη ραγδαία πτώση των μετοχών της μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Παράλληλα, η τράπεζα CaixaBank, η μεγαλύτερη στην Καταλονία και τρίτη στην Ισπανία, θα εξετάσει αύριο στο Διοικητικό της Συμβούλιο την πιθανή μεταφορά της έδρας της.

Ο μεγαλύτερος φόβος των τραπεζών της Καταλονίας είναι να βρεθούν εκτός ευρωζώνης στην περίπτωση μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας της περιοχής, που θα τους οδηγήσει να χάσουν την πρόσβαση στην χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.