ΔΙΕΘΝΗ

Το κοινό όραμα Ρ. Ερντογάν - Ν. Μαδούρο για έναν «διαφορετικό κόσμο»

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 20:38 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 20:13
Το κοινό όραμα Ρ. Ερντογάν - Ν. Μαδούρο για έναν «διαφορετικό κόσμο»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Μαδούρο σε δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την συνομιλία τους τόνισε «Επιθυμούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Τουρκίας» για να συνεχίζει λέγοντας «Πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο. (…) Αυτό δεν είναι μονάχα δυνατό, είναι απαραίτητο» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για έναν «πολυπολικό κόσμο όπου καθένας μπορεί να βρει τη θέση του».

Το κοινό τους όραμα για έναν «διαφορετικό κόσμο» φαίνεται να μοιράστηκαν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Μαδούρο σε δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την συνομιλία τους τόνισε «Επιθυμούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Τουρκίας» για να συνεχίζει λέγοντας «Πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο. (…) Αυτό δεν είναι μονάχα δυνατό, είναι απαραίτητο» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για έναν «πολυπολικό κόσμο όπου καθένας μπορεί να βρει τη θέση του».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη βούληση του λαού».

«Πιστεύουμε ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν τα προβλήματα» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Ελπίζουμε ότι η Βενεζουέλα θα βρει μια λύση στα προβλήματά της μέσω της λογικής, του διαλόγου και της συμφιλίωσης».

Πριν από την Άγκυρα, ο Μαδούρο επισκέφθηκε τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αυτή την εβδομάδα.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην οικοδόμηση ενός τέμενους στο Καράκας και επισήμανε το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines συνεχίζει τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα.

«Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τη Βενεζουέλα, η Turkish Airlines δεν θα αφήσει μόνο του τον λαό της Βενεζουέλας» υπογράμμισε ο Ερντογάν.