ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη Ρώσου αξιωματούχου: Ο Κιμ ετοιμάζει νέα δοκιμή πυραύλου!

Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2017, 09:32 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2017, 11:58
Αποκάλυψη Ρώσου αξιωματούχου: Ο Κιμ ετοιμάζει νέα δοκιμή πυραύλου!
Facebook Twitter Whatsapp

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει τη δοκιμή ενός πυραύλου μεγάλης εμβέλειας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η επιτροπή των βραβείων νόμπελ να τιμήσει με το βραβείο νόμπελ ειρήνης την Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN)

Ωστόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως... δεν καταλαβαίνει. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εκτίμηση Ρώσου που μόλις επέστρεψε από την Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τον Αντον Μορόζοφ, ο οποίος με δύο συναδέλφους του ταξίδεψε εκεί στις 2-6 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει τη δοκιμή ενός πυραύλου μεγάλης εμβέλειας, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να πλήξει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

«Ετοιμάζονται για νέες δοκιμές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. Μας έδωσαν μέχρι και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός τους μπορεί να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μορόζοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. «Από ότι αντιλαμβανόμαστε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν έναν ακόμη πύραυλο μεγάλης εμβέλειας στο άμεσο μέλλον. Και γενικότερα έχουν αρκετά εμπόλεμη διάθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε περιγράφοντας τις συναντήσεις με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους ο Μορόζοφ: «έδειχναν να επιμένουν σε μια πολεμοχαρή ρητορική».
Πάντως, το Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει τα λεγόμενα του Αντ. Μορόζοφ, ο οποίος δεν αποκάλυψε ποιοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι τους έδωσαν τις πληροφορίες για τις δοκιμές που σχεδιάζουν.

Από την άλλη, Αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ετοιμάζει μία πυραυλική δοκιμή περίπου στις 10 Οκτωβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποιος τύπος πυραύλου πιστεύεται ότι θα εκτοξευθεί, ενώ επεσήμανε ότι στο παρελθόν η Βόρεια Κορέα δεν έκανε δοκιμές παρά τις ενδείξεις ότι επρόκειτο να το κάνει.

Σε κάθε περίπωση δεν είναι οι μόνοι που μιλούν για επικείμενη νέα δοκιμή. Αυτή την εβδομάδα, υψηλόβαθμος αναλυτής της CIA είπε σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ότι η Πιονγιάνγκ πιθανότατα ετοιμάζει κάποια πρόκληση για τις 10 Οκτωβρίου, χωρίς να πει τίποτα παραπάνω.