ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Θα υποδεχτεί 10.000 πρόσφυγες έως τον Οκτώβριο του 2019

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 23:48 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 00:25
Γαλλία: Θα υποδεχτεί 10.000 πρόσφυγες έως τον Οκτώβριο του 2019
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μια ευρωαφρικανική μίνι σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στις 28 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε προτείνει να γίνεται στον Νίγηρα και το Τσαντ η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία τους «το συντομότερο δυνατόν», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Την δέσμευσή του Παρισιού να υποδεχτεί 10.000 πρόσφυγες έως τον Οκτώβριο του 2019, έκανε γνωστή  ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Σε μια ευρωαφρικανική μίνι σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στις 28 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε προτείνει να γίνεται στον Νίγηρα και το Τσαντ η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία τους «το συντομότερο δυνατόν», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Η διαδικασία αυτή, που θα επιτρέψει να χορηγείται άσυλο στους αιτούντες ενώ βρίσκονται ακόμη σε αφρικανικό έδαφος, θα μπορούσε να γίνει σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ασφαλείς, στον Νίγηρα και το Τσαντ, υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχε διευκρινίσει ο Γάλλος πρόεδρος.