ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην μάνατζερ της Siemens καταχράστηκε δύο εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 10:34 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 10:31
Πρώην μάνατζερ της Siemens καταχράστηκε δύο εκατ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκεiται για την πρώτη μεγάλη ενέργεια της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) με έδρα το Βίζμπάντεν σημειώνει τις πρώτες επιτυχίες της κατά τις έρευνές της στην διερεύνηση της υπόθεσης των Panama Papers, αναφέρει η Sueddeutsche Zietung.

Χάρη στις πληροφορίες, οι οποίες περιέχονται στα έγγραφα αυτά κατέστη μεταξύ άλλων δυνατόν να κατασχεθούν δύο εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχε προφανώς καταχραστεί πρώην μάναντζερ της γερμανικής εταιρείας και τα οποία πρoέρχονται από μαύρα ταμεία της Siemens στην Λατινική Αμερική. Εχει ήδη κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον του για απάτη, φορολογικά αδικήματα και ξέπλυμα χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα η Εισαγγελία του Μονάχου έκανε έρευνα στα υποκαταστήματα της γερμανικής Τράπεζας Commerzbank στην Φρανκφούρτη και το Αμβούργο και κατέσχεσε δύο εκαταμμύρια ευρώ, τα oποία φέρεται ότι έχει καταχραστεί ο εν λόγω πρώην μάναντζερ. Πρόκεiται για την πρώτη μεγάλη ενέργεια της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) από τότε που περιήλθαν σε γνώση της τα έγγραφα από τον Παναμά, σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Οι έρευνες συνεχίζονται από ειδικό τμήμα της BKA, στις οποίας την κατοχή βρίκονται 11 εκατομμύρια έγγραφα τα οποία δίνουν πληροφορίες για 290.000 εταιρείες γραμματοκιβωτίων σε 21 χώρες