ΔΙΕΘΝΗ

Η Αλβανία προκαλεί: Τοποθέτησε τη σημαία του Κοσόβου στο προξενείο της στο Μιλάνο

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 21:11 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 21:07
Η Αλβανία προκαλεί: Τοποθέτησε τη σημαία του Κοσόβου στο προξενείο της στο Μιλάνο
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τον Αλβανό πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες “αξιοπρεπείς κινήσεις σε επίπεδο προξενικών αρχών για τους Αλβανούς παντού στον κόσμο”.

Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησε η Αλβανία, τοποθετώντας την σημαία του Κοσόβου.στο κτίριο του προξενείου της στο Μιλάνο 

Η ενέργεια αυτή της Αλβανίας προκαλεί αίσθηση, δεδομένης της ιστορίας που εδώ και χρόνια έχει γραφτεί, ενώ από την μεριά του ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα «βλέπει» με αυτή την απόφαση, να γίνεται πράξη η διακήρυξη Τιράνων και Πρίστινας για ενοποίηση των διπλωματικών τους αποστολών, διαμηνύοντας θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες “αξιοπρεπείς κινήσεις σε επίπεδο προξενικών αρχών για τους Αλβανούς παντού στον κόσμο”.

Το μέτρο αυτό ήταν ένα τους τέσσερις άξονες ευρύτερης ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο που ο Ράμα ανακοίνωσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, κατά την επίσκεψη του ομολόγου του στα Τίρανα, Ραμούς Χαραντινάι.

Από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα.

Υποδεχόμενος τον κ. Μέτα, ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ζήτησε από τα Τίρανα να παραχωρήσουν την αλβανική υπηκοότητα σε πολίτες του Κοσόβου ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο ελεύθερης κίνησης των Αλβανών του Κοσόβου στη ζώνη Σένγκεν, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αλβανός πρόεδρος ωστόσο απάντησε λέγοντας ότι η λύση δεν θα πρέπει να αναζητηθεί στη χορήγηση αλβανικής υπηκοότητας, αλλά στο ξεπέρασμα του προβλήματος με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι εδώ και κάποια χρόνια τα Τίρανα παραχωρούν σε μεγάλο αριθμό Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου αλλά και των Σκοπίων, την αλβανική υπηκοότητα.