ΔΙΕΘΝΗ

Ο Β. Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο του Εμ. Μακρόν

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 21:49 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 22:38
Ο Β. Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο του Εμ. Μακρόν
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ του «ήπιου Brexit» ενώ χαρακτήρισε «φανταστικό» το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι «τόσο φιλοευρωπαίος». Παράλληλα τόνισε ότι η πολυμερής προσέγγιση είναι προϋπόθεση για την παγκόσμια ειρήνη.

Το εγκώμιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έπλεξε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ του «ήπιου Brexit» ενώ χαρακτήρισε «φανταστικό» το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι «τόσο φιλοευρωπαίος». Παράλληλα τόνισε ότι η πολυμερής προσέγγιση είναι προϋπόθεση για την παγκόσμια ειρήνη.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες και για τις δύο πλευρές μετά το διαζύγιο είναι ένα «ήπιο Brexit» που θα ενσωματώνει τις εμπορικές συμφωνίες.

Ο Γερμανός πολιτικός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα αποκτήσει μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού πριν από τα Χριστούγεννα.