ΔΙΕΘΝΗ

Άι Γουέι Γουέι: Εξοργιστική η στάση του Ντ. Τραμπ στο προσφυγικό

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2017, 09:37 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2017, 09:34
Άι Γουέι Γουέι: Εξοργιστική η στάση του Ντ. Τραμπ στο προσφυγικό
Facebook Twitter Whatsapp

Η κρίση του προσφυγικού είναι η εμμονή του Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Άι Γουέι Γουέι. Και είναι ευπρόσδεκτη εμμονή, ειδικά όταν δηλώνεται με παρεμβάσεις του στις ΗΠΑ

Η κρίση του προσφυγικού είναι η εμμονή του Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Άι Γουέι Γουέι. Και είναι ευπρόσδεκτη εμμονή, ειδικά όταν δηλώνεται με παρεμβάσεις του στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την εγκατάστασή του «Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες» και το καινούργιο του ντοκιμαντέρ «Ανθρώπινη ροή», ο Γουέι Γουέι μίλησε στο «Page Six».

«Ταυτίζομαι με τους ανθρώπους που ωθούνται έξω από τα σπίτια τους» είπε ο Κινέζος ακτιβιστής, του οποίου ο πατέρας, ο Κινέζος ποιητής Άι Τσινγκ, εξορίστηκε και, για μικρό χρονικό διάστημα, φυλακίστηκε, πριν μετακομίσει στο Βερολίνο.

«Αυτό που έκανε ο Τραμπ είναι ένα πολύ κακό σήμα προς τον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν τόσο μεγάλη δύναμη κι έχουν πολλούς πόρους και, πραγματικά, μπορούν χειριστούν πολύ καλύτερα αυτή την κατάσταση. Είμαστε όλοι μετανάστες. Ο πατέρας του Τραμπ είναι μετανάστης από τη Γερμανία... Το να υλοποιείς πολιτικές για να ωθήσεις ανθρώπους μακριά, το να βάζεις όρια στους ανθρώπους που μπορούν να μείνουν, νομίζω ότι είναι πολύ εξοργιστικό... Η ισχύς πρέπει, στην πραγματικότητα, να εκφράζεται με γενναιοδωρία και εμπιστοσύνη. Πού είναι η εμπιστοσύνη μας για να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους;» αναρωτήθηκε ο Άι Γουέι Γουέι.