ΔΙΕΘΝΗ

Καταλονία: Υπό κράτηση ο αρχηγός της αστυνομίας - Ο Κ. Πουντζδεμόν δεν απαντά στο τελεσίγραφο

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2017, 17:02 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2017, 18:56
Καταλονία: Υπό κράτηση ο αρχηγός της αστυνομίας - Ο Κ. Πουντζδεμόν δεν απαντά στο τελεσίγραφο
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με νομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reutres ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, χωρίς δικαίωμα εγγύησης, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας Χοσέ Λιουίς Τραπέρο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την σύλληψη του Καταλονού αρχηγού της αστυνομίας διέταξαν οι αρχές της Ισπανίας, με την κατηγορία της ανταρσίας. Σύμφωνα με νομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reutres ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, χωρίς δικαίωμα εγγύησης, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας Χοσέ Λιουίς Τραπέρο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουντζδεμόν φαίνεται να μην υπακούει στο τελεσίγραφο πέντε ημερών  του Πρωθυπουργού της Ισπανίας,  Μαριάνο Ραχόι προκειμένου να αποσαφηνίσει αν κήρυξε την ανεξαρτησία της επαρχίας του ή όχι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TV3, επικαλούμενο πηγές της καταλανικής κυβέρνησης μεταδίδει ότι  ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουντζδεμόν δεν ανταποκρίθηκε την Δευτέρα στο τελεσίγραφο της Μαδρίτης ώστε να απαντήσει «ναι» ή «όχι» και τώρα η ισπανική κυβέρνηση του έχει δώσει διορία έως την Πέμπτη προκειμένου να αλλάξει γνώμη, προειδοποιώντας ότι θα αναστείλει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας, εάν ο ηγέτης της επιλέξει την απόσχιση.