ΔΙΕΘΝΗ

Τη Βόρεια Κορέα κατηγορούν οι ΗΠΑ για σειρά μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2018, 20:03 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2018, 20:03
Τη Βόρεια Κορέα κατηγορούν οι ΗΠΑ για σειρά μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων
Facebook Twitter Whatsapp
Κυρώσεις σε βάρος ενός Βορειοκορεάτη προγραμματιστή

Κυρώσεις σε βάρος ενός Βορειοκορεάτη προγραμματιστή και της εταιρείας για την οποία εργαζόταν επέβαλε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Πιονγκγιάνγκ για την παγκόσμια επίθεση με το κακόβουλο λογισμικό WannaCry το 2017 και για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Sony Corp το 2014.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τον Παρκ Τζιν Κίοκ και την εταιρεία Chosun Expo Joint Venture ότι εμπλέκονται σε κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, συνδέονται με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι είχαν εμπλακεί σε «δραστηριότητες υπονόμευσης της κυβερνοασφάλειας μέσω της χρήσης των δικτύων ή συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών εναντίον στόχων εκτός της Βόρειας Κορέας και εκ μέρους της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας και του Εργατικού Κόμματος Κορέας».

Παράλληλα με τις κυρώσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη στον Παρκ για την επίθεση στη Sony αλλά και για μία άλλη επίθεση,εναντίον του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας. Φέρεται επίσης να εμπλέκεται και με την επίθεση στην Τράπεζα του Μπαγκλαντές το 2016.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται και περιλαμβάνει και τη δραστηριότητα του Παρκ μέχρι και το 2018.

ΑΠΕ/Reuters/AFP