ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκοι ισχυρίζονται ότι χάκαραν το ΥΠΕΞ - Η απάντηση της Αθήνας

Δημοσίευση 26 Δεκεμβρίου 2018, 16:00 / Ανανεώθηκε 26 Δεκεμβρίου 2018, 19:39
Τούρκοι ισχυρίζονται ότι χάκαραν το ΥΠΕΞ - Η απάντηση της Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε το βίντεο που ανέβασαν από την «εισβολή» τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη σελίδα της εθνικής στρατηγικής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ισχυρίζονται ότι «έριξαν», Τούρκοι χάκερ με την ονομασία Κυβερνο-Πολεμιστές Επιδρομείς.

Οι χάκερ έγραψαν μάλιστα στην ιστοσελίδα τους το εξής μήνυμα: «Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά. Τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μία μέρα θα επαναληφθεί», κάνοντας αναφορά στο 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive, η ηλεκτρονική αυτή επίθεση αποτελεί απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, έσπασαν τους κωδικούς και ‘μπήκαν’ σε δεκάδες e-mail του υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποιώντας μάλιστα για νέες κυβερνο-επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. «Οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας θα συνεχιστούν. Στόχος θα είναι και ελληνικά ΜΜΕ. Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα συνεχιστούν και οι επιθέσεις μας κατά της Ελλάδας». 

Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίζει, μέσω πηγών, ξεκαθαρίζει ότι τόσο η ιστοσελίδα όσο και τα mail του ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν.

Οι ίδιοι κύκλοι, τέλος, διαβεβαίωναν πως αν ποτέ συμβεί οτιδήποτε, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.