ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που μαχαίρωσαν στο στήθος τον Πολωνό δήμαρχο

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2019, 08:22
Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που μαχαίρωσαν στο στήθος τον Πολωνό δήμαρχο
Facebook Twitter Whatsapp

Η κατάστασή του κρίνεται «πολύ σοβαρή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δήμαρχος της πόλης του Γκντανσκ Πάβελ Αντάμοβιτς που δέχθηκε χθες εν ψυχρώ επίθεση από άγνωστο με μαχαίρι.

Ο δράστης έπληξε τον δήμαρχο του μεγάλου λιμανιού της Πολωνίας δίπλα από την καρδιά, του έγινε ανάνηψη στον τόπο της επίθεσης και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Ο Πάβελ Αντάμοβιτς, δήμαρχος του Γκντασνκ από το 1998, δέχθηκε την επίθεση κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς βρισκόταν στο βήμα.

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση και αναρτήθηκε στο YouTube, δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στην συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο και να δηλώνει ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε. «Γι΄αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, πρόκειται για κάτοικο του Γκντανσκ 27 ετών.