ΔΙΕΘΝΗ

Λιονταράκια που γεννήθηκαν στη Βουλγαρία βρήκαν καταφύγιο στην Ολλανδία

Δημοσίευση 8 Φεβρουαρίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2019, 12:41
Λιονταράκια που γεννήθηκαν στη Βουλγαρία βρήκαν καταφύγιο στην Ολλανδία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Τερεζ και ο Μασούντ γεννήθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 στο ζωολογικό κήπο Ράζγκραντ της Βουλγαρίας και μετά τη γέννησή τους εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους

Δύο μικρά λιονταράκια, που γεννήθηκαν στη Βουλγαρία, βρήκαν καταφύγιο σε κέντρο προστασίας άγριων ζώων στην Ολλανδία και αναμένεται να ταξιδέψουν στην Νότια Αφρική για να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο Τερεζ και ο Μασούντ γεννήθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 στο ζωολογικό κήπο Ράζγκραντ της Βουλγαρίας και μετά τη γέννησή τους εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους. Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 έφτασαν στο κέντρο προστασίας άγριων ζώων FELIDA στην Ολλανδία μετά από ένα μακρύ ταξίδι. Εκεί έλαβαν όλες τις αναγκαίες ιατρικές φροντίδες, ώστε να δυναμώσουν και να μεταφερθούν εντός του έτους στο κέντρο προστασίας "Lionrock" στη Νότια Αφρική.

Το κέντρο προστασίας άγριων ζώων FELIDA έχει ιδρυθεί το 2013 στο χωριό Nijeberkoop, στη Βόρεια Ολλανδία και ανήκει στη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση "Four Paws" με έδρα τη Βρετανία, που βοηθάει με δωρεές από ιδιώτες στη διάσωση ζώων σε όλο τον κόσμο. Tο κέντρο προστασίας "Lionrock" στη Νότια Αφρική είναι ένα καταφύγιο ζώων, που ανήκει επίσης στην οργάνωση "Four Paws".