ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία-«Συμμορία του LOL»: Σε διαθεσιμότητα, μεταξύ άλλων, δύο δημοσιογράφοι της Liberation για διαδικτυακό bullying

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 20:31
Γαλλία-«Συμμορία του LOL»: Σε διαθεσιμότητα, μεταξύ άλλων, δύο δημοσιογράφοι της Liberation για διαδικτυακό bullying
Facebook Twitter Whatsapp

Άνθρωποι των ΜΜΕ, διαφημιστές και άλλοι, που σήμερα έχουν σημαντικές θέσεις, φέρονται να εκφόβιζαν χρήστες του διαδικτύου στις αρχές του 2010

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αφήνει ίχνη: τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία έπεσαν σαν χιονοστιβάδα οι καταγγελίες για μια ομάδα , τη «Συμμορία του LOL» που δημιουργήθηκε γύρω στις αρχές του 2010 και τα μέλη της –ορισμένοι είναι σήμερα δημοσιογράφοι, διαφημιστές και γραφίστες– παρενοχλούσαν άλλους χρήστες.

Η διεύθυνση της εφημερίδας Liberation ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο δημοσιογράφοι της, τα ονόματα των οποίων εμφανίστηκαν στην υπόθεση αυτή. Το πολιτιστικό περιοδικό Inrocks έκανε το ίδιο με τον αρχισυντάκτη του ιστοτόπου του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον απολύσει.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, από τον ιστότοπο διασταύρωσης ειδήσεων της Liberation, το Checknews. Στο άρθρο γινόταν λόγο για μια ιδιωτική ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook και ονομαζόταν «Ligue du LOL» (Συμμορία του Laugh out Loud): επρόκειτο για καμιά 3οαριά δημοσιογράφους και άλλους που κατηγορούνται ότι παρενοχλούσαν άλλους δημοσιογράφους και μπλόγκερ, κυρίως γυναίκες και ακτιβίστριες του φεμινιστικού κινήματος στον μικρόκοσμο του παριζιάνικου Twitter, στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

«Μια ομάδα αποτελούμενη από λευκούς άνδρες δημοσιογράφους, Παριζιάνους, που σήμερα έχουν σημαντικές θέσεις σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης», παρατήρησε ένα από τα θύματα, η Μελανί Βανγκά, δημιουργός του ποπ Podcast Tchip, η οποία υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε επειδή ήταν γυναίκα και μαύρη.

Περισσότερα για την υπόθεση στο lawandorder.gr