ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος είναι ο Γάλλος σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ που δίνει 100 εκατ. για την αποκατάσταση της Notre Dame

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2019, 08:03
Ποιος είναι ο Γάλλος σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ που δίνει 100 εκατ. για την αποκατάσταση της Notre Dame
Facebook Twitter Whatsapp

Σε δήλωση στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Ανρί Πινό τόνισε ότι ελπίζει τα χρήματα να βοηθήσουν στην «πλήρη ανοικοδόμηση της Notre Dame».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας, ο δισεκατομμυριούχος σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, Φρανσουά Ανρί Πινό θα δωρίσει 100 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων. 

Σε δήλωση στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Ανρί Πινό τόνισε ότι ελπίζει τα χρήματα να βοηθήσουν για την «πλήρη ανοικοδόμηση της Notre Dame».

Ο Πινό είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, ο οποίος κατέχει εμπορικά σήματα όπως οι Gucci, Yves Saint Laurent και Alexander McQueen. Είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας Artemis, της εταιρείας χαρτοφυλακίου που ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Pinault, που υπολογίζονται στα 19 δισεκατομμύρια λίρες! 

«Αυτή η τραγωδία πλήττει όλους τους Γάλλους και πέρα ​​από όλους εκείνους που συνδέονται με πνευματικές αξίες. Όλοι θέλουν την ανοικοδόμηση αυτού του κοσμήματος της κληρονομιάς μας το συντομότερο δυνατόν. Ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε από τα κεφάλαια της Artemiw ποσό 100 εκατ. ευρώ για να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανακατασκευή της Notre Dame», είπε ο Πινό.

Το κόστος της ανακατασκευής του καθεδρικού ναού αναμένεται να ανέλθει σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: sky news