ΔΙΕΘΝΗ

Παναγία των Παρισίων: Βραχυκύκλωμα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πριν «μιλήσει» η κάμερα

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2019, 22:23
Παναγία των Παρισίων: Βραχυκύκλωμα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πριν «μιλήσει» η κάμερα
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν έχουν μπει εντός του ναού ακόμα οι ερευνητές

Σε βραχυκύκλωμα αποδίδουν οι αρμόδιοι ερευνητές την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστραψε μεγάλο μέρος της Παναγίας των Παρισίων, σύμφωνα με το Associated Press.

Το συμπέρασμα αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώνει εκείνο της προκαταρκτικής έρευνας που απέκλειε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Η ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Associated Press ανέφερε πως οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη το πράσινο φως για να εργαστούν μέσα στον ναό, για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον αρχιερέα μια προσωρινή ξύλινη κατασκευή θα υποκαταστήσει την Παναγία των Παρισίων μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

«Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε. Έχουμε μόνο ένα έργο. Να σηκώσουμε τα μανίκια μας. Μαζί, ενωμένοι, δυνατοί θα δώσουμε πίσω στο Παρίσι τον Καθεδρικό του Ναό, θα δώσουμε πίσω στην ανθρωπότητα το σύμβολο της ειρήνης, της ιστορίας και της ελευθερίας. Ζήτω η Παναγία των Παρισίων, ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Περιμένουν να «μιλήσει» η κάμερα

Σύμφωνα με το Reuters, στον εμβληματικό ναό είχε τοποθετηθεί μόλις λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά μία κάμερα συνεχόμενης λήψης (time-lapse).

Σε αυτή θα αναζητήσουν οι αρχές τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Το υλικό από την κάμερα, η οποία είχε τοποθετηθεί στο βόρειο καμπαναριό και πλέον βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών, δείχνει τον πρώτο καπνό να βγαίνει από τη βάση του καμπαναριού, όπως δήλωσε ο Μαρκ Εσκενάζι, αντιπρόσωπος της Europe Echafaudage, μιλώντας στο Reuters.