ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Διαδηλωτής «έλουσε» με μιλκσέικ τον αρχηγό του Brexit (Βίντεο)

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 20 Μαΐου 2019, 17:37
Facebook Twitter Whatsapp

Το νέο κόμμα του ευρωσκεπτικιστή πολιτικού προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές

Επίθεση με μιλκσέικ δέχθηκε ο αρχηγός του Κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, όταν ένας διαδηλωτής του πέταξε το ρόφημά του, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος του στο Νιούκαστλ.

Αναλυτικότερα, ο Βρετανός πολιτικός και ένας εκ των ηγετών της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δέχθηκε το «λούσιμο» λίγο μετά το πέρας της ομιλίας του. Ακολούθως, οι συνεργάτες του απομάκρυναν τον δράστη, έναν άνδρα περίπου 30 ετών, και έβαλαν τον Φάρατζ σε ένα ταξί.

«Δυστυχώς κάποιοι οπαδοί της παραμονής έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, στο σημείο που η φυσιολογική προεκλογική εκστρατεία έχει καταστεί αδύνατη», δήλωσε με κοινοποίηση του στο Twitter ο Βρετανός πολιτικός, λίγο μετά από το περιστατικό. «Για να λειτουργεί μία πολιτισμένη δημοκρατία, είναι αναγκαίο οι χαμένοι να δείχνουν συναίνεση, όμως οι πολιτικοί που δεν δέχονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση», προσέθεσε.

Το νέο κόμμα του ευρωσκεπτικιστή πολιτικού προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές, με τον ηγέτη του να έχει «σημαία» της καμπάνιας του το διαζύγιο Βρετανίας - ΕΕ, ακόμη και χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχουν σημειωθεί και άλλα αντίστοιχα περιστατικά, με στόχο ευρωσκεπτικιστές Βρετανούς υποψήφιους.