ΔΙΕΘΝΗ

«Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία»: Χαμός κατά την υποδοχή ομάδας στα Σκόπια (Βίντεο)

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2019, 11:28
«Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία»: Χαμός κατά την υποδοχή ομάδας στα Σκόπια (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Η υποδοχή της ομάδας χάντμπολ Βαρντάρ, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατέληξε να γίνει... συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με έξαλλους πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 100.000 άνθρωποι στα Σκόπια την ομάδα χάντμπολ Βαρντάρ, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μάλιστα, ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν το «Ποτέ «Βόρεια – Μόνο Μακεδονία», με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται έντονα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανεμίζοντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Ο αρχηγός της Βαρντάρ Στογιάντσε Στοίλοφ ισχυρίστηκε πως η Βαρντάρ δεν είναι ομάδα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Ο Στοίλοφ αφιέρωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον 20χρονο οπαδό της ομάδας Nίκολα Σαντόφσκι ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 2018 από τρεις μειονοτικούς Αλβανούς. Κατά τη συγκέντρωση δεν έλειψαν και συνθήματα κατά της αλβανικής μειονότητας.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόβσκι, όσο και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ήταν απόντες από την υποδοχή της Βαρντάρ, εξαιτίας των ακραίων θέσεων που εκφράζει συχνά το κλαμπ.