ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν δεν αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2019, 02:00 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2019, 16:48
Το Ιράν δεν αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ
Facebook Twitter Whatsapp

 

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του ιρανικού κοινοβουλίου, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Μπιτζάν Ζανγκανέχ κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως όπλο εναντίον του Ιράν και της Βενεζουέλας

 Το Ιράν δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του ιρανικού κοινοβουλίου ICANA.

«Το Ιράν δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον ΟΠΕΚ… και λυπάται που κάποια μέλη του ΟΠΕΚ. έχουν μετατρέψει τον οργανισμό σε έναν πολιτικό φόρουμ για την αντιπαράθεση δύο ιδρυτικών μελών του, του Ιράν και της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Ζανγκανέχ στο ICANA.

«Και δύο χώρες της περιοχής δείχνουν εχθρότητα προς εμάς σε αυτόν τον οργανισμό. Δεν είμαστε εμείς ο εχθρός τους αλλά επιδεικνύουν εχθρότητα προς εμάς… και χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως όπλο εναντίον μας στη διεθνή αγορά και σε όλο τον κόσμο», είπε, χωρίς να κατονομάζει τις χώρες αυτές.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας καθώς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι τεταμένες, καθώς οι δύο αυτές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου για να καλύψουν τη μείωση της ιρανικής παραγωγής μετά τις αμερικανικές κυρώσεις.