ΔΙΕΘΝΗ

SZ: Άδικη η αναβολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Β. Μακεδονία

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2019, 15:46
SZ: Άδικη η αναβολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Β. Μακεδονία
Photo: EPA
Facebook Twitter Whatsapp

H αναβολή της απόφασης για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Β. Μακεδονία σχολιάζεται στη γερμανική εφημερίδα.

«Άδικη και κοντόφθαλμη η αναβολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Β. Μακεδονία και την Αλβανία, επιγράφεται σχόλιο της η Süddeutsche Zeitung για την αδυναμία της ΕΕ να συμφωνήσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αυτό το μήνα, όπως είχαν υποσχεθεί στο παρελθόν οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Το γεγονός ότι η Κομισιόν τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων δεν δείχνει να ενδιαφέρει τους γερμανούς συντηρητικούς, συνεχίζει η εφημερίδα του Μονάχου. Το νωρίτερο τον Οκτώβριο θα ληφθεί η σχετική απόφαση της γερμανικής βουλής δήλωσε πρόσφατα η καγκελάριος Μέρκελ διαφοροποιώντας τη στάση της από εκείνη των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών. Η δικαιολογία ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα προσέκρουε ούτως ή άλλως στην αντίσταση Ολλανδών και Γάλλων δεν πείθει. Η αναβολή είναι κοντόφθαλμη, διότι έτσι αποδυναμώνονται στην Β. Μακεδονία οι μεταρρυθμιστές που διακινδύνεψαν πολλά για την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα. Παράλληλα η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση κάτι που θα χαροποιούσε κυρίως την Ρωσία και την Κίνα».

Πηγή: DW