ΔΙΕΘΝΗ

«Άρρωστη» μόδα: Influencers ποζάρουν γυμνές στο Τσέρνομπιλ

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2019, 14:14
«Άρρωστη» μόδα: Influencers ποζάρουν γυμνές στο Τσέρνομπιλ
Facebook Twitter Whatsapp

Κατακραυγή στα social media  

Η τεράστια επιτυχία της σειράς του ΗΒΟ για την πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας έχει αυξήσει κατακόρυφα το τουριστικό κύμα στο ιστορικό σημείο. Παράλληλα έχει γεννήσει μια «αρρωστημένη» μόδα, που προκαλεί πλήθος αντιδράσεων.

Στόχος πολλών εκ των επισκεπτών είναι να αυτοπροβληθούν. Πολλές είναι οι κυρίες -κυρίως- οι οποίες αυτοχαρακτηρίζονται ως instagram influencer, που επιλέγουν να ποζάρουν ημίγυμνες ή σε προκλητικές πόζες ενώ βρίσκονται στη νεκρή ζώνη του Τσερνόμπιλ.

Βγάζουν την πλαστική στολή προστασίας από τη ραδιενέργεια και ποζάρουν με στρινγκ ή αποκαλυπτικές εμφανίσεις, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων από τους χρήστες του Διαδικτύου. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για ασέβεια στους χιλιάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η χειρότερη πυρηνική καταστροφή που γνώρισε ο πλανήτης.

Το πυρηνικό δυστύχημα μετέτρεψε την πόλη σε πόλη-φάντασμα το πρωί της 26ης Απριλίου 1986 όταν προκλήθηκε σειρά εκρήξεων κατά τις οποίες διαχύθηκε στην ατμόσφαιρα ραδιενέργεια 400 φορές πιο ισχυρή από αυτήν της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ υπάρχει μεγάλη κόντρα για τον πραγματικό αριθμό των νεκρών. Πάντως, τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 4.000.