ΔΙΕΘΝΗ

11η Σεπτεμβρίου: Σοκαριστικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2019, 12:50
Facebook Twitter Whatsapp

18 χρόνια μετά, τα ντοκουμέντα εξακολουθούν να κόβουν την ανάσα.

Νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την 11η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και έμεινε χαραγμένη για πάντα στη μνήμη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την εικόνα των αεροπλάνων να πέφτουν πάνω στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο, που στοίχισε τη ζωή σε 2.973 ανθρώπους, δημοσιεύονται νέες φωτογραφίες, θυμίζοντας σε όλους τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες βρέθηκαν σε CD μέσα σε σπίτι. Ειδικότερα, τα CD τα οποία αγοράστηκαν σε μπαζάρ εκκαθάρισης σπιτιού, περιλαμβάνουν εκατοντάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα, αμέσως μετά την επίθεση.

Ενδεχομένως οι φωτογραφίες αυτές να ανήκαν σε κάποιο μέλος από τα συνεργεία διάσωσης ή τα συνεργεία που ανέλαβαν την εκκαθάριση του χώρου από τα μπάζα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκε αεροπειρατεία τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη. Τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους.

Τις εικόνες αυτές παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης, ενώ πολίτες από κάθε γωνιά της γης βλέποντας τα γεγονότα από τις οθόνες τους δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί καθώς και πως η πανίσχυρη άμυνα της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο διαλύθηκε σε μία στιγμή με τέτοιο τρόπο.