ΔΙΕΘΝΗ

Απειλεί ο εκπρόσωπος του Ερντογάν: Αν ο Δένδιας συνεχίσει με αυτό το ύφος, δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2019, 15:23
Απειλεί ο εκπρόσωπος του Ερντογάν: Αν ο Δένδιας συνεχίσει με αυτό το ύφος, δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυβέρνηση Ερντογάν ενοχλήθηκε από το ύφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες, Τρίτη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας. Η τελευταία έρχεται από έναν άνθρωπο που είναι πιο κοντά ίσως όσο κανείς άλλος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος  του Τούρκου Προέδου, AKP, δήλωσε πως το ύφος της ανακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε και δεν είναι διπλωματικό, διαμηνύοντας ότι «η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη» και ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Ελλάδα πως «αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχει καλά αποτελέσματα».

Ο κ. Τσελίκ σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο κ. Δένδιας είναι πολύ μακριά από τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να μιλήσει ένας πολιτικός.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης σημείωσε επίσης ότι η ένταση και οι παράνομες πράξεις ανήκουν στην Ελλάδα και την ελληνική διοίκηση στην Κύπρο!

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Είστε το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης

Ήδη είχε προηγηθεί ανακοίνωση -απάντηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπου η Ελλάδα αναφερόταν ως «κακομαθημένο»  παιδί της Ευρώπης και η Κύπρος «άτακτο», με τους Τούρκους να κατηγορούν τις δύο χώρες ότι προκαλούν αστάθεια στην περιοχή!

Απαντώντας τόσο στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών όσο και στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει πως «στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία υποστηρίζει τα δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της. Όμως θα συνεχίζει να υπερασπίζεται και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού καθώς οι ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει εντάξει ακόμη και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για το μοίρασμα των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες».

Στην ανακοίνωση υπήρχε και αναφορά κατά του νέου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.«Μας παραξενεύουν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νικου Δένδια για όσα είπε σε συνέντευξη του σχετικά με τις νόμιμες δραστηριότητες πραγματοποιεί η χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Σκληρή ανακοίνωση της Ελλάδα προς Τουρκία: «Σεβαστείτε τα δικαιώματα της Κύπρου»

Στην χτεσινή του ανακοίνωση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλούσε την Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να σταματήσει την επιχειρούμενη παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε ξεκάθαρα την Τουρκία «να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

«Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά τοΔιεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.