ΔΙΕΘΝΗ

Τι ψέλλιζε η Μέρκελ όταν έτρεμε -Ειδικός διάβασε τα χείλη της (βίντεο)

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2019, 16:17
Τι ψέλλιζε η Μέρκελ όταν έτρεμε -Ειδικός διάβασε τα χείλη της (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο φακός τη συνέλαβε να ψιθυρίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός επιστράτευσε την ειδικό στη χειλανάγνωση, Τζούντιθ Χάρπερ, προκειμένου να βρει τι έλεγε η Γερμανίδα Καγκελάριος όταν την έπιασε μία νέα κρίση τρέμουλου κατά την υποδοχή του Φινλανδού πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Όπως απεφάνθη η ειδικός, η Μέρκελ ψέλλισε «θα τα καταφέρω» προσπαθώντας να δώσει θάρρος στον εαυτό της και να ξεπεράσει το τρίτο επεισόδιο σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε και τις τρεις φορές να διατηρήσει την ψυχραιμία της, σφίγγοντας τα χείλη της και πιάνοντας τα χέρια της. Παρά το έντονο τρέμουλο, παρέμεινε πάντα στη θέση της και δεν ζήτησε σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις βοήθεια από τους παρευρισκόμενους.

Η πρώτη φορά που η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει ήταν στις 18 Ιουνίου, κατά την υποδοχή του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο και η δεύτερη κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στις 27 Ιουνίου. Η τρίτη ήταν στην υποδοχή του Φινλανδού Πρωθυπουργού ήταν στις 10 Ιουλίου.

Σήμερα, η Καγκελάριος καλωσόρισε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας μετά τα «επεισόδια τρόμου». Η Μέρκελ δεν φάνηκε να τρέμει και χαμογελούσε πλατιά.

Η ίδια είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».