ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο: «Μακεδονία» σκέτο στα μπλουζάκια της Εθνικής βόλεϊ των Σκοπίων

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 2 Αυγούστου 2019, 20:40
Βίντεο: «Μακεδονία» σκέτο στα μπλουζάκια της Εθνικής βόλεϊ των Σκοπίων
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αθλητές της ομάδας εμφανίζονται με τα προπονητικά τους μπλουζάκια τα οποία αναγράφουν «Volleyball Team Macedonia»

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δύναται να διευθετήσει τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Βόρειων γειτόνων μας. Αυτή τη φορά έρχεται να μας το αποδείξει η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών της Βόρειας Μακεδονίας, με αφορμή τη συμμετοχή της Εθνικής τους ομάδας βόλεϊ ανδρών στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (13-29 Σεπτεμβρίου).

Συγκεκριμένα, με αφορμή την παρθενική συμμετοχή τους σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ, η Ομοσπονδία τους προσπαθεί να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το γεγονός, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τις πρώτες εικόνες από την προετοιμασία της ομάδας.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, οι αθλητές της ομάδας εμφανίζονται με τις μπλούζες της προπόνησης, οι οποίες αναγράφουν «Volleyball Team Macedonia». Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη αλλάξει και με τη συνταγματική «βούλα» η επίσημη ονομασία της χώρας.

Η απάντηση της Ελλάδας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (C.E.V.), μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν, Αχιλλέα Μαυρομάτη, για το βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στην τελική φάση του επικείμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών (12-29/9). Στο επίμαχο βίντεο εμφανίζονται αθλητές της γειτονικής χώρας με φόρμες, στις οποίες αναγράφεται η φράση «Volleyball Team Macedonia».

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργος Καραμπέτσος, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την ονομασία και σε συνεννόηση με τον κ. Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή στη C.E.V., προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πράξει τα δέοντα ως προς το θέμα της ονομασίας, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.