ΔΙΕΘΝΗ

Βαρόνος ναρκωτικών ντύθηκε γυναίκα για να αποδράσει – Δείτε πως τον «τσάκωσαν» (βίντεο)

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2019, 10:15
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεργός στο περίπλοκο και ευφάνταστο σχέδιό του η κόρη του

Ένας Βραζιλιάνος έμπορος ναρκωτικών, ο Clauvino da Silva, επιχείρησε να δραπετεύσει βάζοντας σε εφαρμογή το περίπλοκο σχέδιο του που προέβλεπε ότι έπρεπε να ντυθεί γυναίκα.

Ο Clauvino da Silva, 42 ετών, προσπάθησε να δραπετεύσει από τις φυλακές Gabriel Ferreira Castilho στο Gericinó στη δυτική ζώνη του Ρίο ντε Τζανέιρο το Σάββατο το απόγευμα, ντυμένος σαν την κόρη του.

Η νευρικότητα και η αμηχανία του όμως τον πρόδωσαν και έτσι το σχέδιο του ναυάγησε.

Ο βαρόνος των ναρκωτικών, γνωστός και ως Baixinho (που σημαίνει ‘κοντός’) οδηγήθηκε σε ένα παράπλευρο δωμάτιο και αναγκάστηκε να γδυθεί.

Εκπρόσωπος της φυλακής δήλωσε: «Ο Clauvino φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι με μαύρο στηθόδεσμό από κάτω, είχε μακριά μαύρα μαλλιά, τζιν, λευκά σανδάλια, παλτό και γυαλιά, αλλά παρόλο που είχε το πρόσωπο ενός κοριτσιού, δεν κινούνταν σαν γυναίκα. Οι αξιωματικοί τον υποψιάστηκαν για την εμφάνισή του, ιδιαίτερα καθώς βρισκόταν στη μέση επτά άλλων γυναικών επισκεπτών που εγκατέλειπαν τη φυλακή και που φαινόταν να το περιβάλλουν σκόπιμα για να τον προστατεύσουν από το να το βλέπουμε καθαρά».

Ένα βίντεο που καταγράφηκε από πράκτορες και αναπαρήχθη από το FocusOn News δείχνει αξιωματικούς που απομακρύνουν την περούκα του καταδικασθέντος καθώς στέκεται ακίνητος με τα χέρια του πίσω από την πλάτη του.

Ο Clauvino είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα αφεντικά της «κόκκινης διοίκησης», μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές φατρίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο βαρόνος των ναρκωτικών εκμεταλλεύτηκε τις ώρες του επισκεπτηρίου και αντάλλαξε ρούχα με την κόρη του Ana Gabriele, η οποία είχε μείνει κρυμμένη στη φυλακή.

Επτά ακόμη γυναίκες, μία από τις οποίες ήταν έγκυος, θεωρούνται επίσης ύποπτες για την απόδραση.