ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν ανεβάζει κάθε μέρα τον αριθμό των προσφύγων

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 14:50
Facebook Twitter Whatsapp

Μίλαγε για 5,5 εκατ. που μπορεί να στείλει στην Ευρώπη και τώρα κάνει λόγο για… πάνω από 9 εκατ.

Επιμένει κάθε μέρα όλο και σε πιο έντονο τόνο στις απειλές του στο προσφυγικό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι έχει αυξήσει τις ροές προς τα ελληνικά νησιά, αλλά όπου σταθεί και όπου βρεθεί υπενθυμίζει ότι η χώρα του φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες φροντίζει να «φουσκώσει» τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει την Ελλάδα αλλά και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ μέχρι πρότινος ισχυριζόταν πως η Τουρκία μπορεί να στείλει έως και 5,5 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη  [«Αν σε αυτό τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλίμπ»], τώρα ανεβάζει ακόμη περισσότερο αυτό τον αριθμό.

«Σήμερα η Τουρκία φιλοξενεί 3,65 εκατ. πρόσφυγες και συνολικά 5 εκατ. άτομα που ήρθαν από διάφορα μέρη του κόσμου με διάφορες αφορμές. Μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουμε εντός Συρίας, ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τα 9 εκατ. Με την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όμως δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίσουμε άλλο προσφυγικό κύμα.