ΔΙΕΘΝΗ

Νέα βίντεο από τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα Κατεχόμενα - Η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2019, 11:58
Facebook Twitter Whatsapp

Από τις εκρήξεις υπήρξαν τραυματίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανικός επικράτησε από τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα Kατεχόμενα στην Κύπρο, εξαιτίας πυρκαγιάς σε στρατιωτική ζώνη. Μάλιστα, από τα θραύσματα γυαλιών, όπως γνωστοποίησε ο «υπουργός Εξωτερικών» των Τουρκοκυπρίων, ο Κουντρέτ Εζερσάι, υπήρξαν τραυματίες.

Ο Εζερσάι ανέφερε μέσω Facebook ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται στη στρατιωτική ζώνη, η οποία βρίσκεται σε περιοχή ανατολικά της Κερύνειας, ιστορικού λιμανιού στις βόρειες ακτές της Κύπρου, στα Κατεχόμενα, που προσελκύει τουρίστες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, και προκάλεσαν τον ελαφρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο που κλήθηκε και δεν χρειάσθηκε η νοσηλεία τους, όπως ανακοίνωσε ο τουρκοκύπριος «υπουργός Υγείας» Αλί Πιλλί.

Η «αστυνομία» σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο ξενοδοχείο «Ακαπούλκο» μετά από φωτιά στην αποθήκη, που ξεκίνησε γύρω στις 1.30πμ. Ανέφερε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας και τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Εξαιτίας των εκρήξεων εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο», καθώς επίσης και το χωριό Κλεπίνη, κάτοικοι του οποίοι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για το περιστατικό αναφέρεται:

«στην Κερύνεια πραγματοποιήθηκε έκρηξη γύρω στις 1.30 σε αποθήκη πυρομαχικών του Διοικητηρίου του Λόχου Πυρομαχικών, τα αίτια της οποίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει”. Προστίθεται ότι “η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχει διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια της περιοχής».

«Δεν υπήρξε oποιαδήποτε απώλεια ζωής, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιπροσωπεία που συστάθηκε για την έρευνα ξεκίνησε αμέσως εργασίες για την διευκρίνηση των αιτίων της έκρηξης», καταλήγει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.