ΔΙΕΘΝΗ

ΣΟΚ! 14χρονη μαθήτρια κρεμάστηκε επειδή δάσκαλος την προσέβαλε όταν «λερώθηκε» με αίμα περιόδου

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2019, 14:26
ΣΟΚ! 14χρονη μαθήτρια κρεμάστηκε επειδή δάσκαλος την προσέβαλε όταν «λερώθηκε» με αίμα περιόδου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο δάσκαλος την αποκάλεσε «βρώμικη» επειδή λέρωσε τη στολή της

Τέλος στη ζωή της έβαλε 14χρονη μαθήτρια στην Κένυα αφού σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δάσκαλος την ντρόπιασε επειδή λέρωσε την σχολική της στολή με αίμα περιόδου.

Η μητέρα της 14χρονης είπε ότι η κόρη της κρεμάστηκε μετά την προσβολή που δέχτηκε από έναν δάσκαλό της.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους περίπου 200 γονείς που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν έξω από το σχολείο, προσθέτουν τα τοπικά δημοσιεύματα που επικαλείται το BBC.

Το 2017 η Κένυα είχε ψηφίσει έναν νόμο για την δωρεάν παροχή συσκευασιών με σερβιέτες στις μαθήτριες.

Πλέον, μια κοινοβουλευτική επιτροπή ερευνά τώρα γιατί το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε ότι ένας δάσκαλος την αποκάλεσε «βρώμικη» επειδή είχε λερώσει την σχολική της στολή και την κάλεσε να βγει έξω από την τάξη στο σχολείο του Καμπιανγκέκ, δυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

 «Δεν είχε τίποτα για να χρησιμοποιήσει ως σερβιέτα. Όταν λερώθηκαν τα ρούχα της με αίμα της είπαν να βγει από την τάξη και να μείνει έξω», είπε η μητέρα της στα κενυατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, το κορίτσι επέστρεψε σπίτι και είπε στη μητέρα της τι είχε συμβεί αλλά αργότερα απαγχονίστηκε. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία δεν έλαβε κανένα μέτρο.

Στην Κένυα, όπως και σε άλλες χώρες, πολλά κορίτσια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σερβιέτες και ταμπόν.

Μια έκθεση του ΟΗΕ το 2014 ανέφερε ότι ένα στα δέκα κορίτσια στην υποσαχάριο Αφρική δεν πήγαινε στο σχολείο όταν είχε περίοδο.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κάποια κορίτσια φέρεται ότι χάνουν το 20% των σχολικών μαθημάτων εξαιτίας αυτού του λόγου, κάτι που τα καθιστά πιο επιρρεπή στο να εγκαταλείψουν τελικά το σχολείο.