ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το παιχνίδι είναι στημένο γι αυτό και δεν μου δίνουν Νόμπελ Ειρήνης

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2019, 22:03
Τραμπ: Το παιχνίδι είναι στημένο γι αυτό και δεν μου δίνουν Νόμπελ Ειρήνης
Facebook Twitter Whatsapp

Ρεσιτάλ… μετριοπάθειας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, για πολλούς λόγους, όμως δεν θα το πάρει επειδή το «παιχνίδι» είναι στημένο.

«Θα μπορούσα να λάβω το Νόμπελ Ειρήνης για πολλά πράγματα, αν το έδιναν τίμια, αλλά δεν συμβαίνει αυτό», είπε σήμερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τους προκατόχους του, αναφέρεται στο περίβλεπτο βραβείο. Αφότου κάποιοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έριξαν την ιδέα να του απονεμηθεί το Νόμπελ για τους χειρισμούς του στο ακανθώδες ζήτημα της Βόρειας Κορέας, έχει επανέλθει πολλές φορές στην ιδέα αυτή.

«Το έδωσαν στον (Μπαράκ) Ομπάμα αμέσως μόλις ανέλαβε την προεδρία και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο. Ξέρετε κάτι; Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία συμφωνώ μαζί του», χαριτολόγησε.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, στις 10 Δεκεμβρίου 2009, ο Ομπάμα είχε παραδεχτεί τη «σημαντική αμφισβήτηση» που προκάλεσε αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση, στην αρχή της πρώτης θητείας του. «Είμαι στην αρχή, όχι στο τέλος της δουλειάς μου στην παγκόσμια σκηνή», σχολίασε.