ΔΙΕΘΝΗ

«Ελάφια – ζόμπι», η νέα ασθένεια που μπορεί να απειλήσει τον άνθρωπο

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2019, 08:08
«Ελάφια – ζόμπι», η νέα ασθένεια που μπορεί να απειλήσει τον άνθρωπο
Facebook Twitter Whatsapp

Τρόμος σε Αμερική και Καναδά με το Zombie Deer

Μια ασθένεια που χτυπά τα ελάφια και τα μετατρέπει σε… ζόμπι, εμφανίστηκε σε Αμερική και Καναδά, με τους επιστήμονες να είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστικοί.

Η συγκεκριμένη ασθένεια εμφανίστηκε σε περιοχές των ΗΠΑ και όχι μόνο και παρουσιάζει ακινησία στα ελάφια και πρόσωπο χωρίς συσπάσεις, γεγονός που τα κάνει να δείχνουν σαν ζόμπι.

Η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτατα και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, καθώς δεν έχουν στοιχεία για την προσέλευσή της.

Πρόκειται για μια ασθένεια η οποία προσβάλει το μυικιό και νευρικό σύστημα των ελαφιών, με αποτέλεσμα να δείχνουν σαν ζωντανά νεκρά.

«Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή με εκείνη των τρελών αγελάδων, καθώς βλέπουμε ότι η ασθένεια επηρεάζει περισσότερο τους μυς. Γι' αυτό πρέπει να προσέχουμε το κρέας που τρώμε. Το ψήσιμο δεν του κάνει τίποτα», δήλωσε ο διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, Dr Michael Osterholm, με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών να μην αποκλείει το ενδεχόμενο μετάδοσης στον άνθρωπο.